Beszélgetés Jánosi Ferenccel

Feri, téged a Holdongolf nézői A Párnaember című előadásban láthatnak. Szinte a kezdetektől a Holdongolf csapatát erősíted, de a szakmádban hogyan alakultak a kezdetek?

Nekem a bátyám színész, itt kezdődik az én pályafutásom is, és valószínűleg ő hozta meg a kedvemet ehhez a hivatáshoz. Én először egészen más irányba mentem el, mert vendéglátást végeztem, aztán egyszer csak bekattant, hogy nekem ehhez az égegyadta világon semmi kedvem nincsen, úgyhogy valami egészen mást kellene választanom. Akkor elmentem felvételizni a Színműre, ahova nem vettek fel, utána felvételiztem a Pesti Magyar Színiakadémiára, ahol 2007-ben végeztem.

Emlékszel még az első színházi szerepedre?

Persze, az első ilyen nagyobb szerepemet a Szent Lajos király hídjában kaptam, végzősként, én voltam Manuel, az egyik iker.

Hogyan talált rád a Holdongolf Projekt? Esetleg te találtad meg őket?

A Holdongolf talált rám. Játszottam akkoriban a Komod Színházban a Kéretik elégetni című darabot, és azt az előadást eljött megnézni Molnár Kristóf. Engem ő itt látott színpadon először. Amikor kiesett egy szereplő A Párnaemberből, akkor keresett fel és ugrottam be az előadásba.

feri_interju1

A Holdongolfon kívül hol találkozhatnak még veled a nézők?

A Latinovits Színházban a Muzsika hangjában játszom, ezen kívül Pestszentlőrincen csinálunk gyerekelőadásokat, valamint az Evangélium Színházban, az István király című drámában láthatnak a nézők, ami egy utazó előadás. Emellett a Teatro Társulat irodalmi estjeiben is közreműködöm.

Azt tudom rólad, hogy kifejezetten jól beszéled az angol nyelvet, ami egy színésznél biztosra veszem, hogy előnyt jelent. Volt lehetőséged arra, hogy a színjátszást nemzetközi szinten is kipróbáld?

Nekem van egy nagyon kedves barátom, aki egy amerikai színész, rendező és forgatókönyvíró srác. Ő írt egy darabot, amit sokáig úgy volt, hogy bemutatunk Magyarországon, ebben egy orosz maffiózót játszottam volna.

Tehát meg kellett tanulnod orosz akcentussal angolul beszélni?

Valamelyest igen, de végül ebből a dologból nem lett semmi. Igazából a külföldi reklámfilmekben kifullad a külföldi karrierem. (nevet)

Térjünk akkor vissza a színházhoz, van valamilyen különleges hóbortod, amit előadások előtt csinálsz?

Én mindig az adott előadásban szereplő szövegemet az elejétől a végéig elmondom, és a jeleneteket átgondolom, illetve az előadás előtt maximum egy nappal már sokat agyalok rajta. Szoktam még lazítani és nyújtani az izmaimat, de nem szoktam átbuckázni a fejemen és sót szórni a hátam mögé. (nevetünk)

feri_interju2

Volt már valamilyen hatalmas bakid a színpadon? 

Én röhögős vagyok. Pont egy gyerekelőadást vittünk vidékre és előtte az autóban összemondtuk a szöveget és belepoénkodtunk a szövegbe, ami természetesen eszembe jutott előadás közben, emiatt ott voltak nehezebb pillanataim. De olyan, hogy rossz jelenetbe mentem volna be, vagy nem mondtam volna el egy nagyon fontos szöveget, nem történt. Bár egyszer a Muzsika hangjában nem tudtam belépni az alapra, amire énekelek, így az első két ütemet elnanáztam…. Nekem mókás volt, a nézőknek nem biztos. Ó, és egy Holdongolfos előadáson kiugrott a vállam. A Párnaemberben van egy verekedésünk, és egy rossz mozdulattal kiugrott a helyéről a jobb vállam. Ezután a verekedés után még van egy pár mondat, amit el kellett mondanom, és jól össze is kevertem a szöveget, mert arra koncentráltam, hogy miként fogom visszatenni később a vállam. Szerencse, hogy amúgy is pont ki kellett mennem a takarásba, ahol egy mozdulattal visszatettem magamnak. Így ment le utána az előadás végig.

Az arcod ismerős lehet sok TV-nézőnek, nemcsak a Jóban Rosszban című televíziós sorozatból, hanem egy valóságshowból is.

Igen, ez a valóságshow a Survivor című túlélő-show volt, ahol én hetedikként végeztem. Azért azt tegyük hozzá, hogy ez egy igazi megmérettetés volt, nem csak amolyan kiszavazós valóságshow.

A színház mellett fontos szerepet játszik az életedben a karate. Milyen eredmények állnak a hátad mögött, illetve mik a terveid ezzel a sporttal?

Igen, a karete fontos szerepet játszik. Második danos vagyok, kétszer voltam világkupán második, Európa-bajnokságon lettünk csapatban harmadikok, illetve nyertem pár országos bajnokságot is. Ezzel kapcsolatban az a tervem, hogy elindítunk egy egyesületet, edzősködni fogunk és önvédelemre tanítunk majd gyerekeket. Valahogy így alakul az a része az életemnek, ami nem a színházban történik majd.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.